| Wysłana - 6 września 2011 o 21:01 |
Siemka :) rok szkolny się zaczął i czasu coraz mniej, ale staram się zaglądać kiedy tylko mogę, mam nadzieję, że nie za rzadko :D Przechodząc do rzeczy: od poniedziałku wybieram się na kurs na prawko kat. A <jupi> a dosiadając komara uznałem, że lepszy kask niż "Tornado" mi nie potrzebny. No ale czas na zmiany. Potrzebny mi kask bezpieczny, wygodny w miarę tani i żebym mógł w nim zasiąść na wszelkim typie moto bez tzw. wiochy. Preferencje: czarny, z czarną szybką; budżet: ~300zł. Reasumując, jakie skorupy polecilibyście? :D |
| Wysłana - 7 września 2011 o 11:34 |
Bezpieczny i wygodny za 300 zł - dobry żart :D
Za 3 stówki to możesz sobie kupić "niemca" - ochroni Cię przed sraką mniejszego ptaka (i właściwie niczym innym) |
| Ra | |
| Wysłana - 7 września 2011 o 12:09 |
Potrzebny mi kask bezpieczny, wygodny w miarę tani
bezpieczny, wygodny .... to raczej budżet rzędu 1.500,00
żebym mógł w nim zasiąść na wszelkim typie moto bez tzw. wiochy.
pod tym kontem to nie będzie trudno ...
by nie było wiochy na przecinaku, to tylko i wyłącznie szczękowy.
NAXA, to chyba najpopularniejszy kask z tak zwanej niskiej półki (trzysta złociszy)i w miarę przyzwoity. |
| Wysłana - 7 września 2011 o 15:17 |
biorąc sytuacje pod uwage która zdarzyła sie Wałęsie to wyobraź sobie Kubuśco by było z jego głowa gdyby miał sprzęt za 300zł , Kask ponoć go uratował bo miał dobry , i to nazywa sie dobry...nie mniej jednak te tańsze, nie jest powiedziane ze sa beznadziejne , ale na pewno trzeba trafic ...... |
| Wysłana - 7 września 2011 o 16:18 |
kaski z LS2 sa tanie i jak na swoą niska cene, sa bardzo dobrej jakosci, maja swietne malowania. ale oczywiscie decyzja nalezy do ciebie. |
| Miron | |
| Wysłana - 7 września 2011 o 16:43 |
Moim zdaniem , kask jest jedna z tych rzeczy na której nie powinno się oszczędzać , tak jak na oponach . |
| Wysłana - 7 września 2011 o 20:21 |
|
| Wysłana - 7 września 2011 o 20:49 |
AGV i Nitro robią porządne kaski. Bez przesady, z cenami rzędu 1000^up. Oczywiście różnice są ogromne ale to już dotyczy zazwyczaj wyciszenia kasku, wyprofilowania. I tak z doświadczenia wiem, że np. Shark S500 Air jest dużo lepszy od mojego AGV GP-1. Ale mój kosztował kiedyś 300 a tamten 600. Obczaj sobie jeszcze HJC.
Zmieniono: 7 wrz 2011, 20:56 |
| Ra | |
| Wysłana - 8 września 2011 o 8:26 |
Bazi, nie można się z Tobą nie zgodzić :)
Kuba zastanów się jeszcze, czy chcesz integralny, czy nie lepiej szczękowy ...
|
| Wysłana - 8 września 2011 o 18:58 |
Ra, tylko integrale wchodzą w rachubę :) kolega ostatnio odbył stosunek z ptakiem łownym, tzn wyrżnął orła, na głupim simsonku przy jedynych 50km/h i skończyło się złamaniem szczeny bo miał szczękowca z otwartą "przyłbicą", osobiste doświadczenia w tym temacie też mam, ale może to przemilczę :) co sądzicie konkretnie o AGV w te śmieszne wzorki? warto za tą cenę? |
| Ra | |
| Wysłana - 8 września 2011 o 19:02 |
myślę, że jest ok ... :)
Co do kolegi, to musiał mieć niefortunny upadek.
z mojego doświadczenia .... groźnie wyglądający, w orzeszku ...
szczęka cała.
Może ja w czepku rodzona ;) |
| Wysłana - 8 września 2011 o 19:05 |
Myślę, ze jakościowo jak najbardziej. Nie mam nikogo kto miał wypadek w kasku AGV ale marka jest bardzo solidna i ma duży przekrój cenowo-jakościowy. Wkońcu sam Rossi jeździ w AGV:> Od razu mogę ci powiedzieć, że te z niższej cenowo półki są głośne, ale dobra kominiarka i będzie tak jak w Shoei'u^ |
| Wysłana - 8 września 2011 o 19:13 |
nie może być zbyt cicho bo mam iluś procentową utratę słuchu od słuchawek dousznych (wystrzegajcie się ich!) metal w połączeniu z nimi bardzo niekorzystnie oddziałuje na błony bębenkowe :| no więc w sobotę śmigam po tego AGVa :D dzięki za porady ;)
EDIT: Ra, kolega zarył w kierownicę podczas upadania
Zmieniono: 8 wrz 2011, 19:14 |
| Wysłana - 9 września 2011 o 6:49 |
Jak szukałem kasku to czytałem sporo opinii na ich temat , ale po rozmowie z kolesiem który miał dzwona i zarył głową w boczny słupek w samochodzie i nic mu sie nie stało , tylko poturbował sie , wtedy zdecydowałem sie kupic tego shoei-a XR-1000 diabolic , polecam go z czystym sumieniem , choć jest już nowsza wersja XR1100 ale opini na jego temat nie znam........ |
| Ra | |
| Wysłana - 9 września 2011 o 9:36 |
|
| Wysłana - 9 września 2011 o 15:32 |
artykuł bomba :) początkującym zapewne się przyda :D pochwalę się tylko, że po kask jutro a na prawko w pon <jupi> |