| Wysłana - 3 listopada 2009 o 22:15 |
Wszelkie pomysły jak rozreklamować portal i zachęcić nowe osoby do korzystania ze strony zamieszczajcie w tym wątku. |
| Wysłana - 3 listopada 2009 o 22:34 |
ja wpisałem na nk dawcy i powysyłałem linki do kont:)
dalej hmm to nie wiem jak... zrobić tak żeby w wyszukiwarce wyskakiwało na początku czyli dodać jak najwięcej słów kluczowych ja np dostałem sie tu z NK :) |
| Wysłana - 9 listopada 2009 o 17:19 |
Ja ciągne znajomych ot tak. Przez gg. |
| Wysłana - 18 listopada 2009 o 14:14 |
Jak ktoś ma konto na naszej klasie i chce się przyczynić do rozwoju motokrainy:
- najpierw zaloguj się na nk
- potem wejdź tutaj: www.motokraina.pl/dodaj_na_sledzika
Dziękuję :] |
| Wysłana - 18 listopada 2009 o 14:19 |
Ja proponuje kampanie reklamowa na innych forach (marketing szeptany) np. umieszczenie adresu strony w podpisie na forach... Proponowałbym także rozesłać PW na nk do ludzi zainteresowanych motoryzacja. |
| Wysłana - 18 listopada 2009 o 15:38 |
Tez ciagne przez gg. Rozeslalem tez adres strony sms-ami |
| Wysłana - 18 listopada 2009 o 18:27 |
wrzuciłem w śledzika i w sygnaturę na kilku forach |
| Natka | |
| Wysłana - 18 listopada 2009 o 18:59 |
.
Zmieniono: 22. mar 2010, 13:38 |
| Wysłana - 19 listopada 2009 o 22:20 |
Natka podaj linki do swoich przykładowych projektów/prac.
Dzięki |
| Natka | |
| Wysłana - 19 listopada 2009 o 23:22 |
.
| Wysłana - 19 listopada 2009 o 23:28 |
Ale ja nie proszę o projekty na temat tego portalu tylko o przykłady "co potrafisz", jakieś portfolio czy coś w tym stylu :) |
| Natka | |
| Wysłana - 19 listopada 2009 o 23:38 |
.
| Wysłana - 20 listopada 2009 o 5:30 |
Pomysł z "marketingiem szeptanym" jest bardzo dobry - jak każdy wrzuci link do motokrainy na opis gg, śledzika na nk i w stopce na forach na których się udziela, to efekt na pewno będzie zauważalny.
Jeszcze jedna rzecz - jak ktoś sprzedaje motocykl np. na allegro, to niech wrzuci na aukcji linka do opisu motocykla w profilu na motokrainie. |
| Wysłana - 20 listopada 2009 o 22:43 |
Moim zdaniem najlepsza reklama byłoby pozycjonowanie strony w Googlach, bo to przede wszystkim przyciąga internautów. Niestety za to trzeba albo zapłacić, albo spędzić nad tym sporo czasu |
| Wysłana - 7 stycznia 2010 o 18:48 |
Sito napisał(a):
Moim zdaniem najlepsza reklama byłoby pozycjonowanie strony w Googlach, bo to przede wszystkim przyciąga internautów. Niestety za to trzeba albo zapłacić, albo spędzić nad tym sporo czasu
Nad tym cały czas pracuję i są już małe sukcesy:
http://www.google.pl/search?q=zloty+motocyklowe+20… ;]
Nieśmiało zaczynam myśleć o frazie "motocykle", bez solidnego zaplecza może być ciężko, ale myślę że top10 - top20 jest do zrobienia..
Ważna sprawa to też tzw "długi ogon" - czyli np frazy "Kawasaki GPZ 750", "Suzuki GS 500 spalanie". Każda z takich fraz jest łatwa, ale łącznie jest ich tak dużo, że pozycjonowanie każdej z nich osobno jest niewykonalne dla pojedynczej osoby.
Tutaj każdy użytkownik motokrainy, który udziela się na też na innych forach (nie tylko motocyklowych) może praktycznie nie poświęcając czasu pomóc w pozycjonowaniu - wystarczy że w stopce (sygnaturce) ustawi link np do swojego sprzęta na motokrainie.
Ważny jest tylko odpowiedni anchor text w linku.
Jak ktoś nie bardzo wie o co chodzi, a przy okazji chciałby dowiedzieć się czegoś o pozycjonowaniu, chętnie wytłumaczę ;]
Za wszystkie pozycjonujące podpisy serdecznie dziękuję!
Zmieniono: 7. sty 2010, 18:57 |
| Wysłana - 7 stycznia 2010 o 19:29 |
moim zdaniem najlepsza reklama byloby zorganizowanie marszu/parady ze sztandarami, poprzedzona jakims przewrotem
hmm Natka bedziesz miala trudne zadanie !
ale wierzymy wszyscy ze ci sie uda
Mozna by naprzyklad wypromowac postac naczelnego wodza motokrainy
ktory obiecal wszystkim gniazdka zapalniczek i oslony na chlodnice
za wspieranie idei rozwoju Motokrainy
a pozniej wspierajacego kazdego w DŁUGOTRWAŁYM dazeniu do celu
|
| Wysłana - 23 marca 2010 o 20:08 |
jak sporo osób miało by koszulki z logiem mk również by coś pomogło jak by nie było sporo ludzi nas widzi |
| Wysłana - 2 kwietnia 2010 o 20:00 |
zgadzam się z klepą im więcej ludzi będzie zauważać np.logo tym lepiej!! i na pewno będzie nas więcej
|
| Wysłana - 2 kwietnia 2010 o 21:22 |
Ja mam na gg i na Nk link do strony motokrainy i mam pierwszy sukces :)
Jest nim Adi z rydułtów.
POZDRAWIAM |
| Wysłana - 3 kwietnia 2010 o 10:08 |
dzięki ja to nawet znalazł bym miejsce na jakąś naklejeczke na moim czarnym rumaku |