Motocykle - motocykliści - zloty motocyklowe
Cytat na dziś: "Kupię motór i dwa kaski będe na nim woził laski"

Forum » Dyskusje niekoniecznie motocyklowe » Jak oszczedzać energię

Przewiń na dół
Brak zdjęcia
Lubczyk
Wysłana - 26 września 2022 o 12:30

Jak w temacie. W jaki sposób polecicie oszczedzać energię elektryczną? Słyszeliście po pomyśle rządu dotyczącego taniej energii w domu do max 2000 kwh?

Sam zużywam znacznie więcej.
Brak zdjęcia
Piotrek
Wysłana - 26 września 2022 o 13:21

Pewnie trzeba bedzie wprowadzic pewne zmiany. Sam ostatnio wprowadziłem kilka i zauważyłem zmiany w rachunkach. A wiele mnie to nie kosztowało. Polecam: Zmywać w zmywarce a podczas zmywania w zlewie nie odkręcać wody na cały strumień tylko go sobie zmniejszyć. Prac gdy pralka jest pełna (w miarę możliwości) a nie np trzy koszulki i idzie pralka. Prysznice a nie kąpiele w wannie.
No i zmiana na żarówki led: https://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/zarowki-led-swietlo… w całym domu, nie jest to jakaś duża inwestycja a jednak pozwoli na spore oszczędności.
Brak zdjęcia
Kamil
Wysłana - 15 sierpnia 2023 o 13:20

U nas 3600 na rok. Z tym, że w domu mieszkają dwie rodziny. Ja z żoną oraz teściowie ( mamy swoje osobne mieszkania ale instalacja jest wspólna). I zastanawiam się co z tym zrobić. Bo dom jest w praktyce dwurodzinny i trochę nie fair abyśmy mieli ten sam limit co jakaś samotna osoba, ktora mieszka na wsi. Limit zużycia powinien być liczony od ilości osób żyjących w jednym domu. A nie konkretnie od domu.
Proponowałbym wejśc sobie na blog tego dekoratora wnętrz z Krakowa:
https://marengo-architektura.com/blogs/
Jest tutaj wiele pomysłów na ciekawe i jednoczesnie energooszczedne rozwiązania.
Brak zdjęcia
Katia
Wysłana - 12 września 2023 o 10:29

Sposobów na to jest wiele, z pewnością warto byłoby pomysłów poszukać w internecie.
Brak zdjęcia
danileigh13
Wysłana - 15 września 2023 o 21:46

Dzięki za radę
Przewiń do góry

Brak zdjęcia Polecamy Zloty motocyklowe 2024

Polecamy nasz nowy, ulepszony kalendarz imprez motocyklowych.
Zachęcamy do bezpłatnego dodawania informacji o imprezach.

Przeczytaj zanim napiszesz na Forum!
Odpowiedz..

Uwaga!!

Od jakiegoś czasu działa też Shoutbox - miejsce na luźne rozmowy o wszystkim i o niczym.

Pamiętajcie o tym, aby nie zaśmiecać forum postami w stylu "jak wam minął dzień" - od tego jest właśnie Shoutbox ;]

Inne tematy z tej kategorii:

Montaż blachy trapezowej na dachu
Rekuperacja w domu parterowym
Z jakich metod i strategii windykacyjnych korzysta Gran…

Logowanie

Email:
Hasło:
Nie pamiętam hasła
Załóż konto!

Znajdź w serwisie

Twoja wyszukiwarka

Główni partnerzy:

Kalendarz Imprez Motocyklowych

Facebook:

Polecamy:

AKM Apanonarwięcej...
Prywatność i cookies  -  Patronaty  -  Partnerzy  -  Toplista  -  Widgety  -  Facebook  -  Reklama  -  Kontakt
Motocyklowy portal informacyjno-społecznościowy omko.pl © 2009-2024
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu