| Wysłana - 28 lipca 2014 o 0:23 |
szukam dobrego motoru na początek 50cm3 byle nie skuter i krosy i ścigacze
Zmieniono: 28 lip 2014, 0:33
Zmieniono: 28 lip 2014, 0:33 |
| Wysłana - 29 lipca 2014 o 21:18 |
Nie skuter,cross , scigacz wiec co? Quad albo rower z silnikiem... zart:-) nie no to niewiem co bys chcial komarka? Motorynke? |
| Wysłana - 29 lipca 2014 o 21:58 |
Ja polecam Jawe 50 , albo Romet Ogar 50 , oczywiście oba z silnikiem Jawoskim 3 biegowy :) dobry by od czegos zaczać no i niedrogie stosunkowo , a i przy okazji może będziesz miał okazję troszkę pogrzebac w nich i nauczyc się tego i tamtego :)
Pozdrawiam Cichy :) |
| Wysłana - 29 lipca 2014 o 22:24 |
Ja szczerze mówiąc nie polecam zabytkowych motorowerów, typu jawa, simson czy ogar. One były fajne wtedy: 30 lat temu, a dziś odstają od chińskiego standardu na minus: silniki 2-suwowe, przy tym słabsze od dzisiejszych 4-suwów, mała trwałość tłoków i cylindrów, niektóre tylko miały zapłon elektroniczny, np. simson komfort, a reszta nie, hamulce bębnowe przód i tył, opony dętkowe, koła szprychowe, brak kierunków, 3 biegi, żarówki zwykłe, nie halogenowe. Ja bym kupił chińczyka, np. romet sprowadza teraz calkiem fajne chińczyki od firmy senko (i je branduje swoim logo). One są skopiowane z japońskich sprzętów sprzed 20 lat i maja np. bezawaryjne silniki OHV chłodzone powietrzem: po prostu niezniszczalne. |
| Wysłana - 30 lipca 2014 o 14:10 |
Simson S51 - miałem takiego i polecam :) ! chińskie to dziadostwo ! |
| Wysłana - 31 lipca 2014 o 12:10 |
Z całym szacunkiem Patryk, miałem simsona s70 przez 3 lata a potem mialem chinskiego rometa 125 cc. Porównanie wypada miazdżąco na niekorzyśc simsona :-) |
| Wysłana - 3 sierpnia 2014 o 16:28 |
simek jak trzba pomocy to daj kilka swoich typów coś wspólnie wybierzmy, ale ostateczna decyzja należy do ciebie .zdania podzielone jak widać ,ja z racji milości do krajowej motoryzacji polecam coś z lat 80 jakiś romet czy póżniejszy simson ddr, jak pisał Cichy nabierzesz do głowy troche eksploatacji garażowej a nie srwisowejLWG |